Има ли индикации за финансови измами в Общинския приют за безстопанствени животни обсъжда вчера на първото си заседание за годината общинската комисия по земеделие. Щекотливата тема обаче остана без развитие, тъй като предвиденото за вчера изслушване на шефката на приюта Жени Попова бе отложено.
Комисията ще има специално заседание за състоянието и работата на приюта след излизането на доклада на назначената от кмета Пламен Стоилов проверка. Очаква се това да стане в близките дни и заключенията на одиторите да посочат има ли финансови нарушения в звеното.
Отложеното разискване на темата не допадна на кмета и неговите заместници. Пламен Стоилов обясни, че общинският приют не е развъдник на кучета и основната му функция е да се намали популацията на безстопанствените глутници в града. Според него в управлението на тази структура има много пропуски и напомни за подадения сигнал от д-р Камен Милков, че договорът за доставка на храна на четириногите е изтекъл в края на миналата година.
Председателят на комисията Станимир Станчев обеща да свика комисията на извънредно заседание веднага след излизането на доклада.