Поръчката за грандиозната промяна на Кръговото отиде на ревизия в Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/.
За апетитната хапка на стойност близо 11 милиона са се борили две обединения от фирми. Обявеният за победител консорциум е „Монолитпътконсулт груп“, а класираното на второ място обединение „Мегапроект - Русе“ обжалва избора на изпълнител.
Спечелилият консорциум „Монолитпътконсулт груп“ обединява силите на четири фирми. Това са русенската „Пътинженеринг“ ООД, хасковската „Монолит“ АД, чиято основна дейност е строителство на ел. инсталации, варненската „Инжконсултпроект“ ООД и русенската „Джи Ти Ер груп“ ЕООД на Пламен Атанасов Цветков.                    
Жалбоподателят „Мегапроект - Русе“ е обединение от три фирми. В него участват дупнишката „Мегаинвест-холд“ ЕООД, софийските „Алве консулт“ ЕООД и „ТЕКОПИ инженеринг“ АД, в която българският гражданин Георги Папломатас е съдружник с испанци и исландския гражданин Антонио Фуронес. Според регистрите едноличен собственик на „Алве консулт“ е Калин Калинов. Дупнишкото обединение беше кандидат и за бул. „Тутракан“ и също обжалва поръчката, но КЗК не откри нарушения в избора на изпълнител и счете жалбата за неоснователна. Впрочем амбициите на Общината са модернизирането на булеварда, който свързва града с Дунав мост, да е факт до края на 2014 година. Впечатление прави, че сред избраните фирми-изпълнители на мащабните реконструкции и на бул.“Тутракан“, и на Кръговото, са „Пътинженеринг“ и „Инжконсултпроект“, които изглежда ще работят на пълни обороти, ако класирането се потвърди от КЗК.
Проектът предвижда реконструкция на Кръговото, изграждане на пешеходен подлез под самото кръстовище и обособяване на лента за движение на автобуси или лента за паркиране на бул.“Цар Освободител“. В заложените средства са включени изготвянето на идейния и работния проект, същинското строителство и надзора.
Дейностите са част от проекта за интегриран градски транспорт, който се финансира по ОП „Регионално развитие“.