Андриан Райков, който ту беше свалян от директорския пост в Областната дирекция по безопасност на храните, ту беше връщан обратно в креслото, съди агенцията за 2000 лева. Бившият зам.областен управител в момента е ръководител на ведомството, но това не му пречи в същото време и да потърси обезщетение от него.
Претендираната сума е в размер на две работни заплати - за юни и юли 2014 година, когато той е отстранен от ръководната длъжност. Тогава срещу него е започнато дисциплинарно производство. На 17 август обаче агенцията по храните отменя заповедта за отстраняването му от директорското място и го връща обратно на работа. Обезщетение за периода 30 юли-17 август в размер на 510 лева му е платено. Не е бил компенсиран обаче, докато е стоял без работа за 2 месеца.
След рокади, произтекли от интензивната смяна на правителства през последните години, Райков бе преназначен на директорския пост на 11 ноември 2013 година на заплата от 1000 лева. Дали искът ще бъде уважен или не, предстои да стане ясно през следващите месеци, тъй като Административният съд в Русе отложи делото за средата на март.