Студентката от втори курс по право в Русенския университет „Ангел Кънчев“ Пламена Господинова е сред номинираните за Юрист на годината. Конкурсът е обявен от българския сайт за новини и анализи на правна тема „Правен свят“, който има утвърдена постоянна аудитория от магистрати, адвокати и други практикуващи юристи. Редакцията ще определи носителя на престижното звание, отличие с диплом ще получи и номинираният, за когото са получени най-много гласове при онлайн гласуването.
Пламена Господинова е председател на русенската младежка организация Клуб „Юрист“. Тя е номинирана за активността и постоянството й в юридическата област, най-вече за нейната активна и всеотдайна доброволна работа за утвърждаване и защита на човешките права. Под нейно ръководство Клуб „Юрист“ е реализирал много акции като „Опознайте правата си и ги отстоявайте“, конкурси и курсове.
Пламена беше номинирана за Човек на годината 2014 от Българския хелзинкски комитет и за Доброволец на годината 2014. Тя е участвала в национални и международни кампании и обучения. До 16 февруари и русенци могат да подкрепят номинациите на Пламена на http://www.legalworld.bg/2014/nominate.php.