Планира се да има нова магистрала - между Велико Търново и Русе. Лиляна Павлова представи днес плановете за нови пътища. Проучване на Регионалното министерство е показало, че между Русе и Велико Търново трафикът е достатъчно голям като за магистрала. Вместо това в момента шофьорите се сблъскват с тесни платна и дупки.
110-те километра магистрала ще струват около 870 милиона лева.

Строежът на магистрала „Марица” изоставаше от графика с повече от година. До края на октомври се очаква пътят да бъде завършен. Още през юни от Строителното министерство планират да бъде пуснат първият участък. Краят на октомври е и финалният срок за изграждането на два участъка от магистрала „Струма” - от Дупница до Благоевград.

За отсечката от Сандански до Кулата регионалният министър Лиляна Павлова каза пред Нова телевизия: „Най-късно надявам се на 1 август и този участък да бъде завършен. Трафикът да бъде освободен и този участък да бъде пуснат в експлоатация през лятото на тази година."

При магистрала „Хемус” участъкът Шумен - Белокопитово се очаква да бъде завършен през юни тази година. Следващата сряда започва строителството на Северната дъга на Околовръстното на София. Освен магистралите, още 380 километра първокласни и второкласни пътища в цялата страна трябва да бъдат ремонтирани през тази година.