„Локомотив“ /Рс/ е на път да се превърне в клуб номер 1 за спринтовите дисциплини у нас, защото Инна Ефтимова облече екипа на „железничарите“ и записа дебют с първо място на турнира „Академик“ в Добрич. Втората най-бърза българка през последните години след Ивет Лалова финишира първа на 60 метра с резултат 7,32 секунди. Трета в дисциплината завърши младата й съотборничка Радостина Стоянова - 7,80.
Инна не се състезава през последните два сезона, защото през 2012 година бе заподозряна в употреба на забранената субстанция самототропин. Пробата бе взета на световното първенство в Дегу. Тя категорично отрече употребата на допинг, ала така и не получи подкрепа от федерацията и родните спортни институции. Тогава спринтьорката се зарече, че ще стисне зъби и един ден ще се върне на пистата. За да оцелее през тези две години е работила като инструктор във фитнес, докато „Локо“ /Русе/ й подава ръка през късната есен на 2014-а.
„Локо“ спечели още един медал на „Академик“ чрез Красимир Брайков, който финишира трети на 60 метра с време във финала 6,96. Победител с 6,84 стана Георги Георгиев от „Атлетик“ /Сф/.
Клубът можеше да вземе още едно отличие, но най-добрият български спринтьор Денис Димитров реши да си вземе кратка почивка след старта във Франция и не участва в това състезание. Той ще бяга тази събота на държавното първенство за мъже.