Специалисти по храненето обобщиха най-разпространените грешки, които допускат хората, когато готвят в кухнята. Ако обичате и умеете да готвите постарайте се да не допускате в кулинарната си практика следните неща, съветва Healthyliving.


Прекалено много мазнини

Слънчогледовото олио или зехтинът, които се използват за пържене, са много калорични – една супена лъжица съдържа 120 калории. Ако пържите зеленчуци или месо, които поглъщат много мазнина, то калоричността на готовото блюдо скача с 300-400 калории.


Много големи порции

Старайте се да се продържате към определени стандарти и никога не гответе твърде много ястия. Правете порциите умерени, а не „да има и за после”. Така ще избегнете риска да си сипвате допълнително, което е пряка заплаха за стройността на вашата фигура.

Строгото спазване на рецептата

Работата е в това, че много рецепти предвиждат използването на висококалорични продукти. Вие може обаче да смените сметаната с йогурт и така блюдото ще стане с по-малко калории.


Честото пробване

Честото пробване на приготвяните ястия или т.нар. хапки може да окажат изключително негативно влияние на фигурата ви. Както показва съответното изследване, хората, които често дегустират, изяждат 30% повече храна, от онези, които се въздържат. 


Оползотворяване на остатъците от трапезата

Вече сте се навечеряли, но сте забелязали на чинията малко останала майонеза или кетчуп. Смятате, че е грях да се извърля храна, взимате залък хляб, забърсвате с него чинята и го лапвате. Така обаче си лепвате допълнителни калории. А нали искате да сте стройна?