Екстремистите от „Ислямска държава“ разпространиха ново ужасно видео, на което главорезите екзекутират пленник с тип пушка, известна като „помпа“. Последният шокиращ клип на ислямистите разполага с всичките белези на пропагандната машина на групировката, както и световно известния им главорез, за който се предполага, че е Джон Джихада.
Пленникът, за който се смята, че е сирийски войник, пленен от „Ислямска държава“, е принуден да облече оранжев гащеризон, носен от всичките пленници на екстремистите, преди да бъдат обезглавени. Убиецът говори нещо на арабски зад гърба на пленника, след това на забавен кадър той хваща пушката, хвърлена от някой зад кадър.

Секунди по-късно той стреля по пленника. Пораженията са ужасяващи. Тогава лентата се връща и показва отвратителната екзекуция отново, при това няколко пъти. Следва кадър на останките на пленника в локва кръв.

„Ислямска държава“ е убила над 2000 сирийци за последните шест месеца, повечето от тях мирни граждани. През последните два месеца ислямистите са екзекутирали и около 120 свои членове, повечето чуждестранни бойци, опитали се да се откажат от джихада и да се върнат у дома.