Романтичните отношения били помрачени от намесата на приятелка на девойката. За да възстанови връзката с любимата си, Емил К. помолил за съдействие третия човек в историята, но не срещнал подкрепа. Напротив - толкова се вбесил, че скандалът с „услужливата“ приятелка го вкарал в ареста.
22-годишният младеж е обвинен в това, че преследвал с колата си непокорното момиче, пресрещнал я, докато тя шофира пежото си и й препречил пътя. Рискованата екшън маневра продължила с размяна на псувни и обиди между двамата, след които приятелката изяла няколко шамара и се оказала със счупен нос, а колата й отнесла ритници и удари. Заради това младото момче е обвинено в повреждане на пежото, хулиганстване и грабеж, тъй като й отмъкнал айфона, защото отказвала да се обади на любимата му, за да оправят отношенията си.
За трите престъпления Емил бил с мярка подписка, но тъй като няколко месеца не можел да бъде открит, била издадена заповед за задържането му. И в крайна сметка на 3 февруари е открит и вкаран в ареста от Районния съд. Мярка, която той и тримата му адвокати обжалваха пред Окръжния съд. Магистратите сметнаха, че действително младежът е нарушил мярката си за неотклонение и има данни да е извършил престъпленията, но заради добрите му характеристични данни, чистото съдебно минало, връщане на смартфона още на следващия ден и липсата на опасност отново да погази закона или да се укрие, го пуснаха под парична гаранция от 2000 лева. Решението е окончателно.