Над 1000 кубически метра скална маса се свлякоха на пътното платно в района Кричим-Девин снощи. Няма данни за пострадали.

Шосето е затворено както за леки и тежкотоварни автомобили, така и за пешеходци, защото теренът е опасен. Полицията е направила оглед на реката и района около скалите. Към момента няма данни за затрупани автомобили или пострадали хора при инцидента.

На мястото на инцидента бяха кметът на Кричим Атанас Калчев и началникът на Областно пътно управление-Пловдив Петър Попов. "В момента все още продължава падането на малки късове скали. По тази причина разчистването на пътя ще започне утре. Скалите ще трябва да се извозват внимателно, без да се бутат в реката, за да не запушат и без това непочистеното от дървета корито.", съобщи кметът Атанас Калчев.

Мястото на инцидента е на около 4 километра над Кричим в посока Девин.

От агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщават, че е временно ограничено движението по път III-866 Девин - Кричим при км 102, поради свлачище. Във вторник през деня по същия път беше въвеждано, а след това отменено ограничение за товарни автомобили - тежкотоварните камиони без ремаркета и полуремаркета по път ІІІ-866 Девин-Кричим, но при км 87+900 на път ІІІ-866 Девин-Кричим, на 1,5 км след язовир Въча в посока Михалково, поради свлечена скална маса.