Бившият председател на СДС Варна и кмет на града Христо Кирчев ще прекрати членството си в партията. Причината е избирането на Янко Станев за председател на местната структура беше избран Янко Станев. Кирчев не е присъствал на конференцията през уикенда, на който беше гласувано новото ръководство, нито е бил уведомен за провеждането й.

Кирчев напомня, че Станев е бил изключен от партията заради финансови нарушения по времето на Надежда Михайлова като председател. Той недоумява как Станев отново е станал член на партията и как е редил списъците за конференцията. Бившият кмет е категоричен, че с такива хора реформи не могат да се правят.

Кирев се съмнява, че конференцията се е провела с одобрението на националното ръководство на СДС. Той смята, че за участници са селектирани хора, удобни на Станев. Никой от националното ръководство на СДС не е присъствал на конференцията. „Изборът на Янко Станев още не е официално одобрен от националното ръководство, но избраният председател вече дава интервюта по медиите – т.е. той се е самоутвърдил, както и изборът му е бил със самоизбиране“, протестира Кирчев.

Според Христо Кирчев, досегашният председател на местната структура Цанко Цветанов е трябвало отдавна да напусне поста, след като синът му, Георги Цветанов беше осъден на доживотен затвор за убийство.

Отчетно – изборната конференция на градската организация на партията в неделя изненадващо взе решение Станев да смени досегашния председател на партията Цанко Цветанов. "За мен тази конференция е нелегитимна и противоречаща на Устава на СДС, каза Цветанов. Срещу избора на Станев ще бъде пуснато възражение и от координатора на партията за Североизточния район Бистра Петрова.

Междувременно от ръководството на СДС-Варна изпратиха съобщение до медиите, в което обявяват конференциитепо райони за нелегитимни. Публикуваме пълния текст:

Безобразията в СДС Варна продължават с пълна сила. От вчера за днес (вторник) са насрочени нелегитимни районни конференции, както следва:

1. 16,30 часа – в читалище „Просвета” Район Аспарухово
2. 17,30 часа – в сградата на СДС Варна бул.”Княз Борис” 46 район Одесос
3. 18,00 часа – в кафене „Пойнт” ул.”Отец Паисий” 11 Район Приморски

Целта е подмяна на легитимните ръководства и членовете на градския и Областния съвет на СДС. Подмяната ще стане от хора, които незнайно как фигурират като членове на СДС в съответните райони и които в последния отчетен период бяха свързани с БСП, ББЦ и ДПС .

Разграничаваме се от поредната подмяна на синия вот в град Варна.

От ръководството на СДС Варна