Клип спиян шофьор, окървавен след катастрофа,

буквално взриви социалните мрежи. Любителските кадри разпалиха с нова сила дискусията за рисковете от карането след употреба на алкохол, информира Нова ТВ.
От видеото ясно се вижда, че пострадалите мъже не са особено адекватни. Доказва го и дрегерът на катаджиите, които пристигнали след катастрофата на място.
"1.83 промила. Според мен това е доста голямо количество алкохол - половин литър поне. Не изключвам и да е мешал различен алкохол. Пагубно е това количество", обясни Стойчо Константинов от "Пътна полиция".

От алкохола 23-годишният шофьор и спътникът му буквално излетели от магистрала "Струма".
"Водачът не е могъл да се включи в отклонението в края на магистралата, продължил е направо, повдигнал се е автомобилът и е полетял. Доста метри полет във въздуха е имало", смята още Стойчо Константинов.

По този участък от магистралата, край Дупница, всеки ден минават стотици водачи.
Тежки инциденти там обаче стават рядко.

Само през миналата година катаджиите хващат на пътя почти 15 000 шофьори, седнали зад волана след някоя чашка. Срещу почти 7 000 от тях са започнали дела, а в 13 от случаите – изходът е фатален.

Провиненията на героя от клипа не свършват дотук. Освен пиян – младият мъж е тръгнал на път и без книжка. "За същите провинения вече веднъж е наказвано лицето през март 2014 г.", обясни Стойчо Константинов.