Русенската фирма за мъжка мода „Ричмарт“ обяви първите победители в националния си конкурс за видеоклипове. Както „Утро“ писа, в тях танцьорите трябваше да играят народни танци, но не в носии, а в съвременни модни облекла.
За януари 1000 лева награда за клип от сватбено тържество получава „Мъже от Тракия“. „Кукери“ - Русе грабва 700 лева за клип на професионална танцова формация. За любителска танцова формация награда от 300 лева получава „Български огън“ от София. Трите клипа са качени във Фейсбук страницата на „Ричмарт“.
Всички танцьори от наградите клипове за януари ще получат допълнително и по едно мъжко сако „Ричмарт“, произведено от италиански плат. Дамите ще имат възможност да направят подарък на свой близък.
Екипът на „Ричмарт“ вече очаква предложенията за месец февруари. Компанията ще премира с по 2000 лева най-добрите клипове за януари, февруари, март, април и май, които ще се състезават на голям финал през лятото на планираната „Ричмарт Модна фиеста“, където на реални сцени ще се представят колекции на дизайнери.
Клиповете - професионални или любителски, трябва да са с дължина между 1 и 4 минути. Изборът на български фолклорен танц е свободен, но музиката може да е както народна, така и съвременна - хип-хоп, рок, поп, джаз и др./ Задължително е мъжете танцьори да са с класическо сако или костюм, а жените - в модерно облекло.
Цел на на конкурса е да популяризира българските народни танци в България и чужбина, фолклорните стъпки да намерят място в дискотеките и клубовете, а народни танцьори да участват в представянето на колекции на модни ревюта и да участват в музикални видеоклипове на съвременна музика.