Заводът на „Монтюпе“ в Русе започва изработката на части и за „Мерцедес“. Специализираната в производството на цилиндрови глави за автомобилната индустрия френска компания е подписала два големи договора с германския концерн „Даймлер“. Те са за проектиране и производство на цилиндрови глави, които ще се произвеждат в българския завод на групата, който според фирмата е една от най-модерните леярни в света.
Очаква се производството за германската компания да достигне 635 хил. цилиндрови глави годишно, което ще доведе до увеличаване общия обем на производство с 15%. За изпълнение на новите поръчки броят на работещите в „Монтюпе“ ще бъде увеличен от 700 на 900. Това обаче ще се случи след няколко години, тъй като началото на производството за „Даймлер“ е планирано за януари 2017 г.
От навлизането си в България през 2008 г. досега френската компания е инвестирала 85 млн. евро в предприятието си в Русе, което произвежда алуминиеви компоненти за двигатели за „Ауди“, БМВ, „Форд“, „Волво“ и „Пежо“. Продукцията се изнася за Великобритания, Германия, Швеция, Унгария, Румъния и Турция.