Ръководството на „Светкавица“ извъртя номер на „Дунав“ часове преди уговорената за днес в Търговище контрола между двата отбора. Вчера представител на търговищкия клуб се обадил изненадващо по телефона, за да издума, че мачът трябва да се отмени, тъй като местният стадион пострадал от някаква авария. Каква е тази авария, така и не било уточнено.
След този неочакван развой на събитията старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов ще събере днес футболистите си за двустранна игра. Тя ще започне в 10 часа. В нея от четиримата контузени и болни титуляри участие ще вземе може би само десният бек Николай Колев. Другите трима - Атанас Атанасов, Мирослав Будинов и Ивайло Раденцов, ще продължат с лечението.
Междувременно „Черноморец“ /Балчик/, един от най-сериозните отбори в Североизточната „В“ група и ключов задочен играч в борбата за първото място между „Дунав“ и „Калиакра“ /Каварна/, завърши 1:1 в първия си мач от турнира „Балчик Къп“ срещу молдовския „Динамо Ауто“. Дебют за балчиклии направиха двама камерунци.
Ето с каква експресия варненският вестник „Народно дело“ описва изявите на новодошлите в Каварна футболисти: Санджо и Ману: „Чернокожите гледаха свирепо, играха с хъс и влизаха твърдо в единоборствата!“
Според старши треньора на „Черноморец“ Георги Иванов-Геша двамата африканци ще бъдат картотекирани за пролетния сезон.