Мъжът, прострелял се на животинския пазар в Благоевград е 71-годишният Здравко Митов, който преди около месец заля с бензин адвокатката Юлия Ангелова.

По-рано днес стана ясно, че мъжът се е прострелял с пистолет в главата. Сигналът за инцидента е подаден в 16.30 часа днес от пазара в кв. Струмско в града. Митов се е прострелял с газов пистолет, оставил е предсмъртно писмо, но все още е жив.

На 10 декември 71-годишният Здравко Митов опита да запали адвокатка в Благоевград. Инцидентът стана на ул. "Тодор Александров" в центъра на града към 15.45 ч. близо до съда. Клиентът влязъл в офиса и залял адвокатката Юлия Ангелова с бензин, но за щастие не е успял да драсне клечката. Така адвокатката не се е превърнала в жива факла. Митов, който е от с. Градево, община Симитли беше задържан. Установено е, че не нападателят е клиент на адвокатката, а съпругата му.

Адвокат Юлия Ангелова е водила бракоразводното дело на двамата съпрузи, което е приключило преди 13 години. В деня на инцидента съдебен изпълнител е обявил за продан половината от апартамента на бившите съпрузи, тъй като след развода съпругата има право на дял от жилището. Към 15. 30 ч. мъжът влязъл при 62-годишната адвокатка, казал "Добър ден", след което извадил тубата и започнал да я плиска с бензин, наплискал е и себе си. За щастие измокрените му ръце не успели да запалят клечката кибрит.