Полицаят, който бутна детска количка в с. Крушевец и причини смъртта на бебето в нея на 10 септември миналата година, е употребил алкохол и канабис пради това.
Окръжната прокуратура в Бургас внесе в Окръжен съд - Бургас обвинителен акт за смъртта на 11-месечната Красимира от с. Крушовец.

Актът е срещу Костадин Стоянов за убийството на 11-месечната Красимира Кънева. Красимир Стоянов е обвинен, че с управлявания от него автомобил е навлязъл на тротоара и е причинил смъртта на намиращата се в детската количка Красимира.

Стоянов е управлявал автомобила в пияно състояние и след употреба на канабис, в нарушение на Закона за движение по пътищата. Това е установено от направените химически, токсикохимична и биологична експертизи.

При разследването са разпитани 26 свидетели на престъплението, направени за са 4 съдебно-медицински, 2 химически, биологична и физико-химична експертизи за установяване на причините за смъртта на 11 месечното дете.

Обвиняемият Стоянов е служител в системата на правоохранителните органи и това квалифицира деянието му като особено тежък случай. Костадин Стоянов към момента е с мярка за неотклонение „Домашен арест”.