Голямата българска пианистка проф.Павлина Доковска, ръководител на департамента по пиано на едно от най-елитните училища за музика в САЩ - Mannes College for Music в Ню Йорк, ще проведе в Русе през юни майсторски клас с изявени ученици от Националното училище по изкуствата. Това съобщи ръководителят на клавирната група в Училището по изкуствата Даниела Кюркчиева. Гостуването на проф.Доковска е по повод 55-годишнината на НУИ, в което известната в цял свят инструменталистка е учила.
Пианистката за първи път ще прави мастер клас в родния си град. Обучението ще бъде безплатно и това е подаръкът на Доковска за младите надежди на училището. Тя се надява, че филмът, който снима за нея екип на Българската национална телевизия, ще е готов до лятото и премиерата му ще се състои в Русе.
Майсторският клас ще завърши с концерт на участниците.
„Щастлива съм,че се запознах лично с проф.Доковска на концерта на Йоана Делимаркова и Николай Димитров в българското Генерално консулство в Ню Йорк. Независимо от натоварената си програма, тя отдели време за концерта, а високата й оценка за изпълненията на децата и работата ми като педагог е много ценна“, коментира Даниела Кюркчиева.