Песенна вечер с баритона Кирил Манолов и с пианистка Боряна Ламбрева предлага от 19:00 часа днес програмата на международния фестивал "Мартенски музикални дни" в Русе. Това съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 
"Рядко представяме в рамките на фестивала вокална вечер. Това е предизвикателство", каза Чавдарова. 
Програмата на концерта включва произведения от Сергей Рахманинов и Панчо Владигеров. 
"Избрахме осем песни от Рахманинов и още толкова от Владигеров. Камерната музика дава друго усещане, отваря други сетива", каза Маналов. 
Проф. Ламбрева каза, че с Кирил Манолов са младо дуо, но двамата се надяват то да бъде с дълъг живот.
Двамата музиканти допълниха, че посвещават концерта тази вечер на оперния певец, педагог и режисьор проф. Павел Герджиков. 
"Посвещаваме го на неговата памет и дело. Този концерт ще се състои благодарение на проф. Герджиков. Той много ни обичаше двамата", казаха Ламбрева и Манолов.
Международният фестивал "Мартенски музикални дни" в Русе ще продължи до 2-и април тази година. Музикалният форум предлага на публиката 27 събития, представени от седем оркестрови и 11 ансамблови програми, два оперни спектакъла и хоров концерт. 
"Мартенски музикални дни" се организира от община Русе и с подкрепата на Министерството на културата, а БТА е сред основните медийни партньори.