Преди пет месеца краката на Александър се сковават и след няколко изследвания разбира, че има кръвоизлив в гръбначния стълб и 70% запушване, тъй като кръвоизливът прави капсула, която притиска гръбначномозъчни нерви. В началото лекарите се колебаят дали сковаването не се дължи и на другото страшно заболяване на 35-годишния мъж - рак на лимфните възли, който му откриват преди 4 години. Но се оказва, че сега е в ремисия и двете заболявания не са свързани. Всъщност точното наименование на много рядко срещаната болест, от която Александър страда, е Ту Медуле Спиналис Тн7-8 Кавернома. Въпреки приложеното му в София 3-седмично лечение с кортикостероидни инжекции, в средата на декември след прокървяване докторите установяват, че запушването на Александър вече е 90%. Всеки ден за него е рисков и едно следващо кървене ще разруши гръбначния мозък.
За съжаление обаче опитът в България при подобни интервенции е малък и съответно рискът е голям, като за Александър остава единствено вариант за лечение в чужбина. Той се свързва с клиника в Германия, където може да бъде извършена операцията, но базисната сума е 20 хиляди евро, с които Александър не разполага.
Затова той се обръща към всички състрадателни хора с молба за помощ. Който има възможност и желание може да дари средства за лечението на Александър.

Даренията се правят по банкова сметка:
BG80 UNCR 7000 1522 165310
Александър Василев Качанюк