Трима мъже, бременна жена и три деца на 2, 3 и 4 години, всичките турски граждани, са настанени в русенската болница след катастрофа между две коли с румънска регистрация по пътя Русе-Бяла в района на местността Обретенски липи. Сблъсъкът е станал вчера около 11.10 часа. Мерцедес с двама биснесмени потеглил от паркинга на Липите в посока Русе, когато изненадващо срещу него се появило рено, изпреварващо четири тира в посока Бяла. Последвал почти челен удар. В реното са пътували бременна в петия месец жена, съпругът й и трите им деца.
На мястото на инцидента веднага са изпратени 4 линейки на Спешна помощ от Русе, Бяла и Две могили. Всичките седем пострадали в катастрофата са докарани в русенската болница през осигурен „зелен коридор“.
Прегледът в Приемно отделение е установил, че всички потърпевши са с контузии по телата, но без опасност за живота. Шестима са настанени в Хирургично отделение. 4-годишното дете, което е с комоцио и прехапан език, е в Неврохирургия. Няма опасност за бебето на бременната жена.