Отборът на Барселона се класира за 1/2-финалите на Копа дел Рей, след като победи Атлетико Мадрид с 3:2 в реванша на "Висенте Калдерон" и отстрани "дюшекчиите" с общ резултат 4:2.

Двубоят започна отлично за възпитаниците на Диего Симеоне, като още в 1-та минута Фернандо Торес откри резултата с много добър изстрел от границата на наказателното поле. Домакините наложиха натиск, което обаче позволи на играчите на Барса да контраатакуват и в 11-та минута комбинация между Меси, Суарес и Неймар позволи на бразилеца да изравни.

В 30-та минута реферът Хесус Манзано неправилно отсъди дузпа за Атлетико, за нарушение на Масчерано извън наказателното поле. Раул Гарсия реализира наказателния удар за 2:1, но до почивката гостите направиха пълен обрат след автогол на Миранда и ново попадение на Неймар.

Габи от Атлетико получи директен червен картон на почивката, след като се сдърпа с играчи на противника, а през второто полувреме изгонен бе и Марио Суарес, като домакините завършиха мача с 9 човека. Барселона се класира напред с общ резултат 4:2, а на полуфиналите ще срещне Виляреал или Хетафе.