Певицата Лейди Гага планира да открие музей в чест на краля на попа Майкъл Джексън с негови вещи за 1, 25 милиона паунда, които е купила през годините.

Звездата увеличава постоянно своята колекция от вещи, принадлежали на поп легендата. Тя закупи 55 вещи на краля, включително емблематичното кожено яке от хита " Thriller" от 1983 г. и ръкавицата, инкрустирана с кристали Сваровски, за която плати 117 800 паунда.

Според певицата краля на попа не трябва да се забравя. Самата тя съхранява всички свои сценични костюми. За това похарчила милиони, за да събере дрехите на Майкъл и да се убеди, че те ще се съхраняват правилно.

Певицата планира да дава всички приходи от музея благотворително. "Причината да купя костюмите на Майкъл е в това, че моите сценични костюми означават много за мен. Вярвам, че те носят енергия и спомени. Вярвам, че енергията на феновете засяда в тях. Исках да запазя това за себе си", споделя Гага.

В момента 27-годишната звезда умува за мястото, където ще бъде издигнат музеят. Тя обмисля градчето Гари в Индиана, където започва кариерата на Майкъл Джексън, Ню Йорк или Лос Анджелис, в близост до неговото имение "Невърленд".