Българската федерация по баскетбол ще решава на извънредно заседание утре кой да домакинства на финалния турнир за купата на България при жените. Кандидатите се известни - Русе, Хасково и Бургас. Точно в този ред ръководствата на „Дунав 8806“, „Хасково“ и „Нефтохимик“ подадоха и офертите си.
Предимството на Русе е в доказаната отлична организация на турнира. Минус за нашите е, че последното издание на състезанието в зала „Дунав“ бе относително скоро - през 2013 година.
Бургас ще контрира с реномето си на утвърден център в женския баскетбол, а аргументите на хасковлии ще са, че градът им трябва да получи шанс, тъй като никога не е бил организатор на подобно състезание.
Както писа „Утро“, турнирът ще се проведе от 28 февруари до 1 март. За да стигне до финалното каре, „Дунав 8806“ първо трябва да елиминира „Рилски спортист“.
Междувременно ръководството на Националната лига утвърди Младен Марков, Петър М.Петров и Николай Гайтанджиев за съдии на мача от държавното първенство между „Монтана“ и „Дунав 8806“. Двубоят в Северозападна България ще се играе в събота. Дунавки трябва да спечелят дербито на всяка цена в целта си да стоят плътно във временното класиране до водачите „Нефтохимик“ и „Хасково“. Сега авансът на лидерите е само една точка.
В другите две срещи от кръга „Левски“ ще бъде домакин на „Нефтохимик“, а „Рилски спортист“ ще гостува на „Хасково“.