"Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" - първата част от третия и последен филм от трилогията "Игрите на глада" - надмина по приходи "Пазители на галактиката" на "Марвел" и стана най-касовият филм на 2014 г. в северноамериканския боксофис, съобщи "Контактмюзик".

Печалбите на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" в САЩ и Канада възлизат на 333,18 милиона долара, с което приходите от филма в международния боксофис надхвърлят 700 милиона долара.

Лентата отбелязва още един успех – за пръв път в историята на северноамериканския бокс-фис филм от една и съща поредица печели първото място по приходи в две поредни години.

По ирония втората лента от трилогията "Игрите на глада", "Игрите на глада: Възпламеняване", изпревари друга продукция на "Марвел", "Железният човек 3", и стана най-касовият филм на 2013 г., припомня изданието.

Поредицата има шанс за още исторически постижения по-късно през годината, когато на екран ще излезе втората част от последния филм от трилогията, "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част II".