Две пропадания, едното от които с размер близо два квадрата, са се образували в района на шоурума за земеделска техника „Titan Machinery“ на новия пътен участък по бул. „Тутракан“ и устройват капани на шофьорите. Когато завали дъжд, двата вдлъбнати участъка се пълнят с вода и не се виждат неравностите, оплакаха се минаващите по пътния участък и коментираха, че работата не е свършена качествено. Някои от тях, които ежедневно използват този маршрут, са предвидливи и заобикалят пропаданията, но други попадат в капаните и има вероятност да си счупят колите. Само 10-12 метра след първата неприятна изненада за шофьорите, пътуващи от Русе към кръговото на Дунав мост, се появява и второто пропадане, което обаче е с по-голям размер. 
През пролетта, когато започнат строително-ремонтните дейности, тези неравности ще бъдат изрязани и поправени и ще се установи на какво се дължат, каза за „Утро“ зам.-кметът Димитър Наков. Той предположи, че най-вероятно причината за образувалите се пропадания е недоброто уплътняване около шахтите. Вече е подписан анекс за удължаване на срока за ремонта на бул. „Тутракан“ до 13 юни, съобщи още Наков.
Строителните дейности се изпълняват по проект „Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе - Гюргево с паневропейски транспортен коридор №9“, който е за близо 13 млн. лева. Партньори по него са общините в Русе и в Гюргево.