Има закони, които не бива да се нарушават от всички граждани, независимо каква позиция в обществото заемат. Не приемам и е недопустимо подобно арогантно поведение. Няма как това да бъде толерирано.

Това каза пред Нова телевизия зам.-председателят на НС Мая Манолова във връзка с поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров на летище Варна и произтеклия скандал.

Манолова заяви, че няма причини да се съмнява в прокуратурата и МВР. Според нея, те ще извършат всички действия, за да излезе истината наяве. "До този момент те показаха, че са предприели всичко необходимо. Едва ли някой се съмнява, че Сотир Цацаров ще направи компромис на когото и да е депутат или властимащ. Процедурата по отнемане на имунитета има своите правила, да видим дали ще има искане от страна на главния прокурор за сваляне на имунитета на Сидеров. След като видя фактите и видя какво са събрали разследващите, ще видя как ще гласувам. Не приемам подобно арогантно поведение от никого. Сидеров не е невръстното дете на парламента, за да отговарям за неговите действия. Той е лидер на партия, той е в НС, не защото аз така съм решила, той е в парламента по волята на българските граждани", подчерта Манолова.

Ако ставаше дума за действие, извършено от член на нашата ПГ, да, щях да отговарям в първо лице. Отказвам да нося отговорност за действията на лидер на друга партия. Сидеров ще понесе своята отговорност пред своите избиратели на първо място и ако се съберат достатъчно данни и пред съответните органи, добави още зам.-председателката на НС.