От 1 януари 2015 г. Мила Петрова заема поста търговски директор в Shell България. Мениджърският й опит през последните 16 години се развива и усъвършенства в различни стратегически структури на компанията, за да достигне днес до ключовата позиция на търговски директор.

Основните приоритети на Мила Петрова ще включват успешното балансиране между нелеките отговорности по постигане на високи финансови резултати на компанията и мотивирането на всички дилъри и управители на търговските обекти в цялата страна. Нейна задача ще бъде и въвеждането на глобалните политики и инициативи на Shell и съобразяването им с местните условия. Предизвикателство пред новия търговски директор за България ще бъде и осъществяването на амбицията на компанията в световен мащаб да бъде най-добрият търговец на пазара на горива на дребно.

Мила Петрова е възпитаник на Немската гимназия в София, а след това завършва Университета за Национално и световно стопанство с две специалности "Международни икономически отношения" и "Финанси". В Shell България тя се изгражда през годините като заема различни позиции в компанията. Започва като финансов специалист през 1998 г. и четири години след това е назначена на длъжността "Финансов мениджър за услугата с euroShell карти ибизнеса с маслата за България". През 2008 г. заема позицията "Финансов мениджър за продажба на горива на дребно за България" и "Риск и контрол мениджър за Централна и Източна Европа (България, Унгария, Чехия, Словакия, Русия и Полша)". Преди да бъде назначена за Търговски директор на компанията тя е "Мениджър оперативни стандарти и процеси за Централна и Източна Европа".