Повече от четири години след като е изоставена от малолетната си майка, малката Ади не само намери дом в Центъра за настаняване от семеен тип, по-известен като Розовата къща, но и скоро ще заживее при новото си семейство в Америка.
Ади е болна от детска церебрална парализа и след раждането си е настанена в дом в Шумен. През май 2014-та момиченцето е преместено в Розовата къща, където започва да общува с други деца, да се разхожда и дори да пазарува в магазина. Благодарение на грижите на специалистите от Комплекса за социални услуги, днес детето вече е съвсем променено, може да става само и да прави крачки с помощта на възрастен. Няма вече и проблеми с храненето, споделят от сдружение „Еквилибриум“. Все още детето не може да говори, но разбира останалите и дори ги сочи с пръст.
Комплексът вече приготвя Ади за дългото й пътуване при новото й семейство в Америка, където тя ще се сдобие с братчета и сестричета. Бъдещата й майка е идвала в България и се е грижила за малкото момиче.
Историята на Ади е показателна за работата на „Еквилибриум“ за извеждане на децата от социалните институции и осигуряване правото им на живот в семейна или близка до семейната среда в общността. В Розовата къща децата разкриват потенциал, в който никой не е вярвал до този момент, казват от сдружението.