23-годишният Атанас Йорданов да чака присъда задържан в ареста, реши окончателно тричленен състав на Русенския окръжен съд.
Младият мъж от Сунгурларе бе хванат заедно с 14-годишната си любима на 27 февруари на Дунав мост и обясни, че тръгнал с младата булка за Германия, където живеели родителите му. Оказало се обаче, че няма декларирано съгласие за това от семейството на Виктория С., която на всичко отгоре се представила на граничарите с фалшива лична карта. 
Момичето бе задържано в ареста и 3 дни по-късно се сдоби с първата си присъда. Малката булка направи самопризнания за стореното и получи 3 месеца условно наказание с 1 година изпитателен срок и обществено порицание. Терзанията на любимия й обаче продължиха. 
Според адвоката на Атанас, между младия мъж и новата му любима горяла голяма любов и те искали да заживеят заедно. Запознали се на остров Крит, където били родителите й. От там тръгнал и походът им за Германия. Докато планирали как ще живеят заедно във федералната република, където била и 14-месечната дъщеричка на Атанас от предишната му любима, се оказало, че Виктория си е изгубила личната карта. В заведение се заприказвали с непозната жена, на която платили 500 евро срещу обещанието, че тя ще им осигури документ за пътуване. Така двамата успели необезпокоявано да преминат пеша българо-гръцката граница, но на Дунав мост станала засечка.
„Прекарването през граница не е било с користна цел. Атанас не е осъзнавал, че върши тежко престъпление“, посочи адвокатът му и поиска съдът на втора инстанция да го пусне от ареста.
Прокуратурата пък посочи, че младият мъж живее предимно в чужбина, няма адрес в България и е спомогнал  на момичето да се сдобие с фалшиви документи. На всичкото отгоре живеел на семейни начала с него въпреки крехките му 14 години, а това е престъпление, за което вероятно ще отнесе отделна присъда.  
Самият Атанас признава за стореното. Предстои да се изясни дали замисълът му не е бил да изкара Виктория в чужбина, където от своя любима да я превърне в момиче за обществено ползване. Тази теза обаче беше категорично отхвърлена от защитата на младежа.