Бляскав празничен гала концерт на оркестъра и солисти на Русенската опера накара публиката в Малката Виена да се почувства почти толкова вдъхновена, както стотиците ценители, които всяка година успяват да се снабдят с билети за първоянуарското великолепие в залите на Виенската опера. Под диригентската палка на младия маестро Димитър Косев музиканти и публика преживяха красотата и великолепието на прочути валсове и полки на Йохан Щраус. Самият Косев като възпитаник на две емблематични музикални школи - тази на русенското Училище по изкуствата и на Виенската консерватория, бе подбрал програмата така, че усещането за празник да бъде напълно автентично.
Специални акценти в изпълненията бяха ариите на героини от оперетата „Прилепът“, които солистките Мария Цветкова, Теодора Чукурска, Андреана Николова и Даниела Караиванова поднесоха с талант и чар. С много артистичност блестеше и дуетът от същата оперета на Айзенщайн и Розалинда, който бе изпълнен от Елена Баръмова и Николай Моцов.
Младият диригент бе подредил творбите така, че те да следват плавното развитие в градация на настроението - от полката със закачливото название „Трик-трак“ през прочутия валс „Рози от юг“ до „Пицикато полка“, която струнните изпълниха възхитително. Друга емблема - валса „На хубавия син Дунав“, младият маестро обяви, че посвещава на всички преподаватели и възпитаници на русенското Училище по изкуствата. „Посвещавам на хората, които направиха много за мен и за много други музиканти“, каза Димитър Косев. Оркестрантите изпълняваха не само музиката по партитура, но поднесоха на публиката и другите звукови ефекти - смях, възгласи, оживление, които съпровождат виенските концерти. Накрая, при „Радецки марш“, който слага финала на концертите във Виенската опера, Димитър Косев дирижираше не само оркестъра, но и публиката, която съобрази своите аплаузи с указанията на младия диригент.