Известни национални и местни актьори и музиканти събира от днес до следващия петък Арт салон „За любовта...“, организиран от Община Русе, общинското предприятие „Русе арт“ и Клуба на дейците на културата.
Откриването е днес в 17.30 ч във фоайето на Доходното здание, където ще бъде показана фотоизложбата „Дуети“. Със свои творби в нея участват все доказани майстори на обектива от Русе - Красимира Пастирова, Мирела Партинова, Иво Ботев, Петър Стаменков и Севдалин Дончев, а специално участие ще има Симеон Лютаков.
Веднага след това започва музикално-поетичният спектакъл „Къщата“ на Габриела Хаджикостова и Николай Иванов-OM, който ще се играе от 18 часа в камерната зала на Доходното здание.
Концерт-спектакъл „Любовни дуети“ ще се състои в неделя, 12 февруари, от 18 часа в голямата зала на Доходното здание. Той е с участието на дует „Шик“ и русенски музиканти и артисти Нина Арнаудова и Милко Добрев, Теменужка Черникова и Цветан Банев, Сияна Даскалова и Анабела Даскалова, Даниела Кирилова и Павел Ярков, Софи Бард и Толи Сакс, Мирела Димитрова и Пресияна Димитрова, Цветан Иванов и Митко Гюмечев,       Петя Иванова и Ангел Филиповски и Стефана Илиева и Яцек Янков.
Драматичният театър ще участва в Арт салона с представлението „Още по-редки тъпанари“ с режисьор Теди Москов. Публиката може да го види в понеделник, 13 февруари, от 19 часа в Доходното здание.
Операта ще се изяви на знаковия 14 февруари, вторник, сплел в нежна прегръдка любовта и виното. От 19 ч в Доходното здание ще бъде показан спектакълът „Империята на мюзикъла“. В него ще участват оркестърът на Държавна опера-Русе с диригент Димитър Косев и гостите Никола Здравков - вокал на група „Кикимора“ и  Цена Коев - вокал на група „Vivaldi Metal Pradject“.
На следващия ден - сряда, 15 февруари, от 19 часа отново на сцената в Доходно здание ще се играе балетът „Баядерка“ по музика на Минкус.
Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев ще изнесе концерт, в четвъртък, 16 февруари, от 19 часа в Доходното здание, като специален гост ще бъде певицата Михаела Филева.
На финала в петък, 17 февруари, от 19 часа в Доходното здание е спектакълът „За любовта...“. Той е по драматургични текстове на Яна Борисова и в него ще участват актьорите Цветана Манева, Юлиан Вергов, Петър Антонов, Дарин Ангелов и Яна Борисова, а музиката ще се изпълнява от Милен Кукошаров - пиано, и Борис Таслев - контрабас.