Новата книга на сръбския академик Владета Йеротич ще бъде представена в Русе във вторник, 13 януари. В зала „Култура“ на улица „Цариброд“ /срещу Телевизионния център/ от 17.30 ч за изданието „Завръщане към отците“ ще говори д-р протоиерей Добромир Димитров, асистент по църковно право в богословския факултет на Великотърновския университет. Представянето на книгата се организира от русенския храм „Св.Николай Мирликийски Чудотворец“ и Русенската митрополия.
Академик д-р Владета Йеротич е роден през 1924 г. в Белград, където е завършил гимназия и медицински факултет. Специализирал е невропсихиатрия и психотерапия в Швейцария, Германия и Франция, а по-късно учи психология и богословие. В продължение на дълги години работи като ръководител на Психотерапевтичното отделение в болницата „Драгиша Мишович“ в Белград. Интересите му в областта на психологията, психиатрията и литературата развива и във връзка с религията.
Новата книга на Владета Йеротич „Завръщане към отците“ включва студиите за трима светии - Исаак Сирин, Йоан Лествичник и Марк Подвижник. Йеротич ги представя от гледна точка на душевните и духовните проблеми и потребности на съвременния човек.