Феновете на „Дунав 8806“ ще бъдат разделени само от една стена с любимките си по врема на съботния мач между „Дунав 8806“ и „Хасково“ в Русе! Както стана ясно отдавна, този възлов и решителен двубой ще върви без публика заради наказанието, което русенският клуб отнесе след срещата с „Нефтохимик“.
Публиката или поне най-запалената нейна чест с основно ядро момчетата и момичетата от „Дунав завинаги“, ще е във фоайето на залата, където ще бъдат инсталирани два монитора. На екраните ще върви пряка картина от камерите на TVN. Така феновете ще са задочни участници в дербито, а грохотът от техните емоции със сигурност ще отеква в залата. С такава индиректна гореща подкрепа без прецедент за Русе „сините феи“ ще опитат да нанесат удар по лидера „Хасково“ и да объркат сметките на доста самонадеяните гостенки.   
„Имаме пълната готовност за излъчване на срещата“, потвърди вчера пред „Утро“ журналистът от TVN Максим Христов.
В същото време стана ясно, че идеята за своеобразен митинг на площада до залата минути преди началото на двубоя набира сила. Баскетпубликата на Русе ще се опита да покаже възпитано, но достатъчно гръмогласно пред ръководните фактори в българския баскетбол, че не приема и че не е съгласна с наложената санкция за мач при празни трибуни.
„Вече съм заредил батериите на мегафона!“, заяви вчера пред „Утро“ един от най-верните фенове на „Дунав 8806“ Николай Димитров. Димитров винаги наблюдава мачовете на любимия си тим от първия ред на „високата“ трибуна в обкръжението на цялото си семейство.
„Там сме!“, додаде бившият моряк Георги Василев, който пък няма изпуснат мач на „Дунав 8806“.
„Това наказание не е справедливо. Бяхме ощетени. Гледал съм мачове на нашия тим в цяла България и твърдя, че феновете ни се отличават като едни от най-коректните. Разбира се, емоциите край терена са неизбежни, но винаги са били в нормалните граници. „Дунав 8806“ доказа неведнъж, че може да се вдигне в най-трудните моменти и да победи всеки отбор. Баскетболистките ни няма да бъдат сами, защото ще сме във фоайето на залата“, заяви Михаил Панайотов.
Той е известен като човек, който винаги посреща с букети цветя и подаръци всяка новодошла в „Дунав 8806“ състезателка. 
И докато градусът на емоциите върви нагоре с всеки час към мача в събота, нека да чуем гласа на нашия приятел Васко Тодоров, който призовава за сдържани и премерени реакции. 
„Да подкрепим шампиона с всички позволени средства и да не се поддаваме на силно отрицателни емоции“, каза Васко, който минава иначе за един от най-емоционалните фенове.