Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес на „Верея“ в 1/4-финален мач от турнира за купата на България. Двубоят с начало 20 часа ще бъде излъчен по „Диема Спорт“. Студиото ще започне в 19.30. Въпреки че срещата ще върви по телевизията, русенският отбор ще има подкрепа от свои верни фенове. Те ще тръгват днес към 14.30 часа от Градския стадион на път към Стара Загора.
Съперничеството между двата отбора през миналата година роди един от най-големите скандали в Първа лига. „Дунав“ завърши със старозагорци 0:0 при „домакинството“ си в Разград, а после загуби с 0:1 на „Трейс Арена“. Загубата бе дружна работа на съдията Валентин Железов и неговия помощник Волен Чинков, които затвориха очи, когато Сукуна игра с ръце като волейболиста Матей Казийски и вкара гол в 40-а секунда.
Цяла футболна България изригна тогава в яростен протест срещу двамата рефери.  
Двата отбора излизат днес в Стара Загора в принципно различна психологическа кондиция. „Дунав“ изпрати последния мач от редовния сезон с 1:1 срещу „Славия“, а тимът на „Верея“ изненадващо бе пометен с 0:5 при гостуването си на „Локомотив“ в Горна Оряховица. 
В тази фаза от турнира не се предвижда мач реванш, което означава, че победителят ще се класира за полуфиналите. При равенство в редовното време следват две продължения от по 15 минути и евентуално дузпи.