Затвор от две години и шест месеца при първоначален строг режим получи доведен син, блудствал с мащехата си в Русе. Магистратите от районния съд в дунавския град са преценили, че престоят зад решетките ще подейства възпитателно на 36-годишния Емил А. и той ще преосмисли поведението си.
Грозната случка станала на 2 април т.г. в жилището на 55-годишната жена, чийто съпруг и баща на Емил се споминал наскоро. Към 22 часа на вратата позвънил доведеният й син и въпреки късния час вдовицата го поканила да влезе, съобщава "Монитор". Двамата седнали в хола и дълго разговаряли за покойния. Станало късно и жената решила да си легне, като оставила Емил да гледа телевизия и да си допие бирата в хола. Сложила си пижамата и отишла в спалнята. Тъкмо се унасяла, когато върху нея се нахвърлил Емил, запушил й устата и започнал да блудства с нея.

Заради съпротивата й перверзникът не успял да осъществи намеренията си докрай и си тръгнал от жилището. Силно травмирана от случилото се, вдовицата изхвърлила пижамата сутринта в контейнер за смет и тръгнала за полицията, където подала жалба. Униформените открили Емил и го задържали. Оказало се, че той е криминално проявен и вече осъждан за кражба.