14 населени места в областта останаха без ток вчера сутринта, а заради силния вятър, снегонавявания и нулева видимост пътищата Русе-Силистра, Червена вода-Николово и Мартен-Николово бяха затворени. Вятърът създаде проблеми на електрозахранването заради преплитане на жици, но екипи на „Енерго-Про“ работиха по отстраняването на авариите и в следобедните часове нямаше населени места без ток. Автобусите за Свищов, Силистра и Кубрат не отпътуваха, а този от Попово не пристигна, съобщиха от билетната каса на автогарата в Русе.
Общо 70 машини - камиони с гребла и пясък и фадроми, чистиха пътищата за Бяла, Разград и Силистра, каза управителят на консорциум „Пътно поддържане Русе“ Добромир Витанов. Най-критично е било положението по пътя за Бяла, тъй като два тира са препречили Мойсев баир, а виелицата е натрупала преспи. Четири микробуса са попаднали в канавките, но пострадали няма. Това е наложило в 6.30 часа вчера камиони с тегло над 20 тона да бъдат спирани на паркинга до хижа „Приста“ и преди Бяла в посока Русе. След разчистване на образувалите се преспи от навяванията и хвърляне на пясък и сол срещу заледяването на асфалта около обeд движението на тежките камиони бе възстановено. По пътя за Силистра обаче се образуваха големи колони заради невъзможност да се пътува поради снегонавяванията.
Всички пътища в областта са проходими при зимни условия, единствено технологично за обработка на някои от тях се налага временно затваряне, коментира областният управител Стефко Бурджиев и допълни, че всички институции, отговорни за осигуряването на спокойна зимна обстановка, си вършат работата отговорно и имат добра комуникация.
В Русе 26 машини разчистваха главните и второстепенните улици в града, а 15 - входно-изходните участъци от републиканската пътна мрежа и по селата. Кметът Пламен Стоилов каза, че цялата налична техника е на разположение на екипите и темпото на чистене няма да намалява. Той отново припомни, че задължение на всички фирми и домоуправители е да почистват постоянно прилежащите им тротоари. Проблем отново е невъзможността за разчистане на улиците, където има паркирани автомобили и техниката не може да влезе, съобщи шефът на общинската дирекция „Управление при кризи“ Спасимир Димитров. Той каза още, че днес ще се работи по двата затворени пътни участъка Червена вода-Николово и Мартен-Николово и се очаква да бъдат отворени за движение. 
Трасетата на Дунав мост също са почистени до асфалт, а самото съоръжение е опесъчено от румънската фирма, която тази зима се грижи за него, информира директорът на „Гранична полиция“ Димитър Чорбаджиев.
Снеговалеж до 7 януари се очаква само в събота, но температурите ще паднат доста под нулата, сочи прогнозата на синоптиците. Най-студено ще е на 1 и 2 януари, когато градусите през нощта ще стигнат до минус 15, а дневните ще бъдат минус 10. През останалите дни ще има слънце, но максималните температури няма да надвишат 1 градус над нулата, а минималните ще се движат между минус 4 и минус 9 градуса.