Известният в близкото минало футболист на „Дунав“ Иван Въжаров посрещна символично вчера 70-ия си рожден ден на среща с бивши съотборници и приятели. Той е роден на 31 декември, но почерпи гостите си в аванс. Сред тях бяха бившите му съотборници Любен Марков, Тодор Тодоров, Стоян Маринов, Стоян Илиев, Емануил Димитров, Ремзи Нуриев, Огнян Илиев и др. Да уважи своя кум бе дошъл и Валери Кулинов. На срещата присъстваха и бившият началник в МВР о.з. полковник Веселин Енев, както и представител на фирма „Дусман“ - хора, с които Въжаров е работил след края на спортната си кариера.
Капитанът от славните мачове с „Рома“ и четвъртото място на отбора в първенството на България изслуша поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов и президента на БФС Борислав Михайлов. Фирма „Дусман“ го зарадва със статуетка, а Юлиян Йорданов му подари шал с инициалите на клуба от името на феновете. Помощник-треньорът на сегашния „Дунав“ Людмил Киров го покани да заиграе като централен защитник с фланелка с №70 на гърба.
Софиянецът Въжаров хуква след топката на 7-8 годишна възраст. Като един от четиримата братя в семейството /има и сестра/ отрано помага в работата на баща си, а когато той му дава „заплата“ от 2 лева, бърза да си купи гуменки.
Родният му клуб е „Спартак“ /Сф/, в казармата служи в Мадан, после се прибира в столицата, но след сливането на спартаковци с „Левски“ получава оферта да премине в „Славия“. Дава дума пред треньора на „белите“ Добромир Ташков, че ще играе при „белите“. Съдбата обаче е странна - когато „Спартак“ се качва на лагер в Пампорово, става ясно, че там се готви и отборът на „Дунав“ със старши треньор Атанас Цанов и помощник Слави Калчев. Един ден хубавата племенница на Калчев идва да види чичо си и плененият на мига от нея Въжаров й прави предложение за годеж. Без дори да я е целунал! В деня пък когато трябва да тръгне към „Славия“, идва обаждане от Русе - стягай багажа и идвай в Русе! За капитана е ясно - няма как да откаже заради красавицата Евгения! Остава верен на любимата жена, „Дунав“ и Русе.
„Не бях най-талантливият футболист, но се опитвах да давам всичко от себе си“, каза вчера щастливият дядо на трима внуци.
Приключва с футбола точно на 30 години, като връчва фланелката си на вратаря Георги Велинов-Джони. Прави го, защото след тази възраст няма как да запази офицерския си чин. Така старши лейтенант Въжаров започва работа като шеф на отдел „Превантивна дейност“ в КАТ. После става зам.-началник.
„Тогава свърши много, много полезна работа“, каза о.з. полковник Енев.
След периода в МВР го чака дългогодишна и точна по въжаровски служба за фирма „Дусман“, където се труди и до днес.
Честит празник в аванс!