Паркиране пред къщата на съседа се оказало фатално за собственик, който заварил четирите гуми на товарния си „Мерцедес“ нарязани с ножица.
Двамата мъже живеели на една и съща улица през няколко къщи. Това, че човекът паркирал автомобила си пред дома на комшията, предизвикало буря от нерви. С особена сила тя се развилняла след няколко обърнати чашки, които ентусиазирали гневния съсед. Така през нощта на 29 срещу 30 юни, когато се прибрал вкъщи и се натъкнал на гледката, той грабнал ножицата и срязал и четирите гуми на мерцедеса. Действията му обаче били забелязани от друг комшия, който пък веднага предал на собственика на автомобила.
Гневният мъж призна пред съда стореното от него. Магистратите отчетоха чистото му съдебно минало и съжаление, но не пренебрегнаха хулиганстването му в пияно състояние, затова го наказаха с половин година условно и три години изпитателен срок. Той ще трябва да плати на съседа си и 480 лева обезщетение - толкова, колкото струват унищожените гуми. Нервакът ще се раздели и с „оръжието“ на престъплението - ножицата, която ще бъде отнета в полза на държавата. Присъдата вече е в сила.