Свидетел наклони везните в съдебно дело, с което шофьорка на силистренски „Фолксваген Бийтъл“ оспори наказание за катастрофа на бул.“Тутракан“ след тройно изпреварване.
Сутринта на 26 август жената карала по булеварда в посока Силистра. По същото време зад нея се движел и мотоциклет „Сузуки“. При наближаване на кръговото кръстовище при Свободна зона шофьорката на фолксвагена тръгнала да изпреварва каращия пред нея автомобил. Изпреварване в същия момент предприел и мотористът, който едновременно подминал и силистренския фолксваген, и изпреварваната от него кола. След това рязко свърнал в своята лента и бил ударен отзад от силистренката, която също побързала да се прибере в лентата си.
Жената била наказана с акт за 140 лева заради неспазена дистанция, но оспори санкцията в съда.
В нейна полза свидетелства единственият очевидец на катастрофата, който обясни, че веднага след изпреварването мотоциклетът минал пред фолксвагена и намалил скоростта си, в резултат от което водачката била принудена да опита да спре рязко, но не успяла да избегне сблъсъка между двете превозни средства. Съдът сметна, че жената не трябва да носи отговорност за случката и отмени акта. Решението може да се обжалва пред още една инстанция.