Автомобилите, които са използвани за подслушване на политици и бизнесмени, са излизали на територията на всяка една област в страната. Това заяви пред бТВ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На многократно задавания въпрос на водещия дали тези автомобили т.нар. "кечери" са излизали извън столицата, Цветанов отговори: "Излизали са на територията на всяка една област като цяло. Не бих могъл да конкретизирам".

Попитан какво става с бившата депутатка от ГЕРБ Искра Фидова, зам.-председателят на партията отвърна, че тя се е върнала към старата си професия и вече не заема никакви ръководни постове в партията. За последно се е чул с нея преди около 20 – 30 дни. По каква тема, Цветанов не пожела да съобщи, каза само: И до ден днешен се чувам с всички мои приятели и близки, с които сме създали партията. Цветанов обаче категорично отрече да поддържа каквато и да е връзка с Мирослав Найденов и Емил Димитров.

Скандалът с масовото подслушване стана една от емблемите на сваленото в резултат на масови протести правителство на Бойко Борисов и ГЕРБ през февруари 2013. Като основен отговорен за подслушването на бизнесмени и политици, включително министри, президента на Републиката и еврокомисаря Кристалина Георгиева се смята тогавашният вътрешен министър и вицепремиер Цветан Цветанов.

Скандалът бе определен като "Българският Уотъргейт" и беше широко отразен от всички световни медии, които имат кореспонденти в страната ни. Колите, с които се е осъществявало незаконното подслушване, бяха кръстена "Цецомобили". Впоследствие беше установено, че не става дума само за една кола, а за няколко.