Жаклин Златанова се превърна бързо в любимка на русенските фенове, но броени дни преди Нова година новата звезда на „Дунав 8806“ претърпя тежка травма в коляното и скоро ще трябва да се оперира. „Утро“ разговаря вчера с нея.

- Жаклин, за много години! Как се чувстваш?
- За много години на нашите фенове и вашите читатели! Физически се чувствам добре. Коляното не ме боли толкова, но чувствам напрежение в него, което е нормално.
- Как се стигна до тази нелепа контузия?
- Вдигнах се във въздуха и след като се приземих, усетих изпукване в коляното. Понеже имам опит от предишни травми, не ми трябваше експертиза, за да осъзная като в лош сън, че положението е сериозно. Просто не знам как се случи. Не искам да гледам и видео с този кошмарен момент, защото ще ме побият тръпки. Най-жалкото е, че бях започнала да се сработвам с отбора и да намирам ритъма си на игра. Освен това не бях играла цяла година и цялата ми същност жадуваше за мачове, мачове, мачове... Толкова бях мотивирана, че след като отпаднахме от ФИБА Еврокъп, бях готова да дам вече всичко във вътрешното първенство и купата на България.
- Какво следва сега?
- На 6 януари ще бъда приета в клиниката на д-р Тони Георгиев, а операцията ще е на другия ден. Надявам се всичко да мине както трябва, защото съм уморена от болници и бели престилки.
- Прогнозата?
- Скъсаните предни кръстни връзки са една от най-лошите травми в спорта. Практиката казва, че възстановяването трае от 6 до 8 месеца. В този период трябва да се внимава много, за да не се стигне до атрофия на мускула. В този смисъл ще е необходимо да се направи точен режим на раздвижване.
- Обещаваш ли на русенската публика, че след тези 8 месеца отново ще те видим с екипа на „Дунав 8806“?
- Аз ще бъда най-щастливият човек, ако се върна в игра за „Дунав 8806“. Тази публика ме прие много топло, на практика тя ме окрили и ми помогна и да навляза в такава добра спортна форма. Благодаря заради сърдечното й отношение не само към мен, но и към целия отбор. Всъщност, аз мисля да бъда близо до тима почти веднага след операцията.
- Какви са шансовете на „Дунав 8806“ да спечели титлата и купата в твое отсъствие?
- Същите, сериозни! Вярвам, на 100 процента, че нашият отбор ще триумфира с двете титли. Силата на нашия тим е, че разполага с много баскетболистки, способни до го дърпат напред.
- Какво ти се падна от новогодишната баница?
- Учение и кола, нещо такова. Лично аз си пожелах само едно - край на тези контузии, или ако ги има, да са по-леки и поносими!
- Как изкара празниците?
- Бях със семейството си. Имах нужда да съм до най-близките хора, защото се поразсейвам сред тях. Бяха хубави празници.
- Желаем ти успешна операция, бързо възстановяване и бързо завръщане с игра за отбора небесносин и непобедим!
- Благодаря ви! Горещи поздрави на всички хора в залата, заради които наистина ще се опитам да се върна отново в играта, колкото и нерви да ми струва това завръщане!