Баскетболистката на „Дунав 8806“ Жаклин Златанова е със скъсани връзки на лявото коляно, стана ясно вчера. Тя напусна терена малко преди края на първата част в мача срещу „Монтана“, като надеждите бяха, че става дума за по-лека травма.
„За нейно и наше съжаление сезонът за Жаклин приключи. Тя ще бъде оперирана на 6 януари, а колко време ще трае възстановяването й, никой не може да каже“, обясни пред „Утро“ президентът на клуба Красимир Трифонов.
Златанова бе привлечена в „Дунав 8806“ в период, когато се възстановяваше от друга операция - на ахилеса. Тя пропусна доста мачове, после започна да влиза за по някоя друга минутка, докато показа набързо, че заслужава място в титулярната петица. Тъкмо влезе в добра форма и... белята се случи.
След освобождаването на Тиа Люис старши треньорът Георги Божков планираше да направи тандем Златанова-Кристина Сантяго. Без Жаклин той ще остане под коша само със Сантяго и с Маргарита Илиева, но замяната не е равностойна. 
Лошото е, че този низ от контузии преследва отбора от началото на първенството. Първо бе травмата и операцията на Радостина Димитрова, после здравословни проблеми връхлетяха Таня Чиров, за да се стигне сега до новите грижи на Жаклин.