Починах си след празниците, в прекрасна форма съм, пише в личната си страница във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод коментарите, че е готов да се оттегли от партията.

В публикуваното съобщение на стената си, Борисов казва, че "искрено се забавлява" на упражняващите се анализатори върху изказването му, че "годината е празна" и че чисто човешки се е уморил и има нужда да си почина.

"Виждам колко много ги е страх политическите ми опоненти, но ще им кажа да не бързат да се радват. Аз си починах много добре около празниците, изпратих една година трудна за мен и в здравословен план, но вече се чувствам страхотно, в прекрасна форма съм. Искам на всички тези анализатори, които се упражняват по проекта на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, зам.-председатели и дори по моето оттегляне, да им кажа, че дълбоко не са познали, дълбоко грешат. Този път предложенията и решенията ще дойдат лично от мен, носейки цялата отговорност за партията, никой друг освен мен не е запознат с тези планове, за да се правят подобни анализи. Най-бързият начин някой да се провали в ГЕРБ и да не бъде издигнат е като почне да се саморекламира в медиите. Напълно съм наясно, че партията трябва да бъде отворена не само за нови и успели хора, но и за доказали се и лоялни членове, които са работили добре и са натрупали опит. Новата Изпълнителна комисия ще бъде много добра сплав между проверени партийни дейци, допринесли за десет поредни победи на ГЕРБ на избори срещу БСП, ДПС и Атака и нови, заслужили доверието на партията и обществото хора. Само заради хората, които се интересуват от истината, ще кажа, че нито едно име не е обсъждано между мен и когото и да е било в партията или пък "запознати". Всичко написано по въпроса е груба спекулация. С това е видно, че никой освен ГЕРБ не може да се противопостави на грозната коалиция – БСП, ДПС и Атака и техните новосформиращи се патерици", заявява Борисов в социалната мрежа.