Русенският телеком „Нетуоркс България“ изгражда подземна оптична мрежа за електронни съобщения до Иваново, Божичен и Красен, научи „Утро“. „Имахме много запитвания от тези три населени места. Там направо са забравени от Бога. Няма оптична инфраструктура до тях и разчитат предимно на „Булсатком“ за телевизия, а интернетът е ужасен. Така че... нагърбихме се да го правим. Мрежата ще излезе скъпо, но поне хората ще са щастливи“, заяви управителят на компанията Свилен Максимов.
Оптичната мрежа работи вече в Иваново. Пуснати са и първите клиенти в Красен. Както обясниха от „Нетуоркс“  заявките се изпълняват, но поради много желаещи това не може да стане толкова бързо, колкото се иска на всички.
Към днешна дата „Нетуоркс България“ е изградил мрежи, които покриват над 500 000 домакинства в девет области на страната - Варна, Велико Търново, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград, Русе, Силистра и Шумен. В портфолиото на компанията се предлагат интернет, цифрова, HD и 3D телевизия, безжичен интернет, услуги за корпоративни клиенти и др.