VIVACOM удължава с една седмица крайния срок за кандидатстване в конкурса за мобилни приложения на VIVA Apps. Предложенията могат да бъдат подавани до 12 януари, а победителят в първото издание на конкурса ще стане ясен до края на януари.

За да участват в надпреварата, всички автори и създатели на мобилни приложения могат да изпратят подробно описание и демо версия на своя проект на мейл [email protected]. Единственото изискване е апликацията да е за операционната система Android и да бъде приложима за българските граждани в тяхното ежедневие. Конкурсът с името NewBornIdeas ще бъде дългосрочен и ще се провежда два пъти в годината. Инициатива беше обявена за първи път по време на последния StartUP Weekend в Телефонната палата на 17-и ноември.

Безпристрастното жури на конкурса, включващо представители от двата фонда за начални рискови инвестиции - LAUNCHub и Eleven, VIVACOM, StartUP фондацията и някои от най-големите софтуерни компании у нас, ще търси прогресивните идеи и ще селектира максимум десет кандидата от всички предложения. Те ще имат възможност да представят своята идея на живо пред журито на специално събитие до края на месеца. Победителят ще получи финансиране за осъществяване на проекта си в рамките на 5 000 лв., безплатна интернет услуга от VIVACOM и подкрепата на най-голямата българска Android платформа VIVA Apps за популяризиране и монетизиране на проекта. Пълните правила и условия за участие в конкурса могат да бъдат открити в сайта на компанията.