Десетокласникът Мартин Димитров, ученик в специалност „Корабоводене“, е тазгодишният носител на стипендията, която връчват родителите на загиналия в Кербала рейнджър Антон Петров.
Това е решението на педагогическия съвет, тъй като Мартин е показал сериозно отношение както към учебния материал, така се е отличил и в извънкласните събития, каза директорът на Корабната гимназия инж.Ивелина Георгиева.
Единайсет години вече Иванка и Валентин Петрови връчват на ученик от гимназията стипендия в навечерието на 14 декември - рождената дата на сина им Тони. Ако камионът бомба не се беше взривил в Ирак, в неделя момчето им щеше да празнува своя 37-ми рожден ден.
Пожелавам ви да се стремите да правите добро въпреки трудностите и егоизма в нашия живот, каза майката на Антон Иванка и връчи стипендията на Мартин.
Традиционният букет от бели хризантеми отново бе поставен от учениците пред кътчето, в което са подредени снимки и лични вещи на героя от Кербала.
На 27 декември се навършват 11 години от атентата срещу база „Индия“, когато загинаха петима български военнослужещи, а 27 бяха тежко ранени.