Един месец по-малко в затвора. С толкова Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ намали присъдата на бившия син лидер Юлиян Спасов и така вместо 5 години и 2 месеца, той ще лежи 5 години и 1 месец. Второинстанционните магистрати не увеличиха наказанието на псевдоадвоката, въпреки протеста на Окръжна прокуратура, с мотива, че няма достатъчно конкретни съображения за по-солена присъда. Освен това, оправдаха активиста по обвинението, че е ощетил българската държава с близо 700 000 лева. Спасов бе признат за невинен и за това, че е заблудил тогавашния областен управител Румен Януаров с предоставяне на фалшиви документи. Решението обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния касационен съд /ВКС/.
Сагата около измамата, с която благодарение на подправени нотариални актове бе придобит магазин държавна собственост на ул.“Александровска“, стана особено драматична след смъртта на единия от замесените в нея - пенсионера Иван Михайлов. И тъй като той вече не е между живите, върховната инстанция прекрати делото срещу него. За убийството на Михайлов е обвинен именно Юлиян Спасов, за което му предстои да чуе съвсем отделна присъда.
В края на 2012 година Спасов беше изненадващо оправдан за участието си в далаверата с държавния имот. ВКС обаче отхвърли всички мотиви на ВТАС за това оправдание и им върна делото, за да го разгледат отново.