Молдовски шофьор на пикап „Тойота Хайлукс“ с румънска регистрация се отърва с леки рани в каскада на пътя, при която дърво прониза купето.
Инцидентът станал в 8.15 часа на два километра от Обретеник по пътя за Бяла. Молдовецът предприел изпреварване на ТИР в гъстата мъгла и в последния момент видял, че срещу него идва друг камион. При опита да се върне в своята лента се ударил с дясната си страна в изпреварвания камион, отхвръкнал и се блъснал в насрещния тежък автомобил. После пикапът отскочил вдясно, преобърнал се през таван, изкоренил няколко крайпътни дървета, едно от които пронизало купето, докато накрая спре с колелетата нагоре извън пътя.
От двигателя започнал да излиза дим и преминаващите шофьори подали сигнал на тел.112 за горящ автомобил с пътници в него. Към мястото отпътували екипи на пожарната и на Спешна помощ от Две могили, както и линейка от Бяла. Огнеборците загасили пламъците, разрязали тойотата и извадили заклещения в нея шофьор. Той е настанен в болницата в Русе с леки наранявания.