Доходното здание има добри шансове да стане победител в гласуването Емблематичните сгради на България, но за да няма съмнение, че русенският архитектурен диамант ще спечели престижното звание, можете да го подкрепите в интернет на адрес http://emblematichnitesgradi.com/vote.php без специални регистрации и сложни процедури.
Там са представени и останалите 11 кандидати в конкурса, които събират вот до 12.00 часа на 10 декември.
Доходното води с близо 5300 гласа, следвано на около 1000 харесвания от Априловската гимназия в Габрово. Дистанцията изглежда внушителна, но всъщност може да бъде стопена само за ден, затова русенци могат да се погрижат за успеха на гордостта на града.
Класацията Емблематичните сгради на България се прави от Алфа банк и медийната група „Градът“. Същото група прави още един конкурс, в който има русенски участници и те също очакват подкрепа. Това е традиционният избор за Сграда на годината, в който Русе е представен от новия Екомузей, завода на „Витте аутомотив“, Канев център и хотел „Теодора палас“. За тях до 9 декември може да се гласува на адрес http://www.buildingoftheyear.bg, а победителят ще бъде обявен на специална церемония на 10 декември.